Start nieuwe lessen Tai Chi en Qigong in september 2023

QI GONG

Gezondheidsoefeningen.

Qi Gong (spreek uit: tsji kong) betekent “de kunde om met energie om te gaan”.

Deze lessenreeks richt zich op mensen die willen werken aan hun eigen gezondheid. In een ontspannen en ongedwongen sfeer leer je krachtige technieken om spanningen uit je lichaam te verwijderen, nieuwe energie op te laden, het evenwicht in lichaam en geest te herstellen.

De traditionele Chinese gezondheidsleer heeft een hele waaier aan oefeningen om je eigen lichamelijke en geestelijke gezondheid in balans te brengen en krachtig te houden. In de lessen Qi Gong werken we vanuit 3 principes.

  • Je werkt aan het zuiveren van je lichaam en geest, om wat te veel is te verwijderen: stress, een teveel aan emoties, maar ook specifieke klachten als hoofdpijn, oedeem in de benen, zwaartegevoel in je buik, …
  • Je leert energie te versterken waar die verzwakt is: vermoeidheid en slapeloosheid, zwakke ademhaling, …
  • Je bouwt aan een betere balans in je lichaam en geest, zodat je beter beschermd bent tegen ziekte en soepeler kunt omgaan met wat het leven je brengt.

De basis van de lessen vormt de Yangsheng Taiji Jin Qi Gong reeks voor weerstand en immuniteit, aangevuld met Qi Gong volgens de noden van de seizoenen en de deelnemers.

Voor wie?

Werkelijk iedereen kan qi gong beoefenen. Of je nu 20 bent en kerngezond, of al jaren sukkelt met bepaalde klachten: iedereen heeft er baat bij zijn gezondheid goed te verzorgen. Qi Gong is in het bijzonder heilzaam om te ontstressen en/of nieuwe energie op te doen. Ook als je conditie niet zo goed is, kan je Qi Gong beoefenen. De lessen worden aangepast aan het niveau van de groep. 

Ook mensen met ernstige klachten kunnen deelnemen. (CVS, MS, herstel na ziekte…)

Waar?

Tessenderlo elke woensdag tijdens het schooljaar van 9u. tot 10u.

Diest elke zaterdag tijdens het schooljaar van 10.30u. tot 11.30u.