In deze verwarrende en complexe tijden is het beoefenen van Tai chi en Qigong bijzonder heilzaam. Tai chi zorgt voor een goede balans van alle energiesystemen: de beoefening neemt excessen weg en vult tekorten aan. In de Qigong lessen wordt in de eerste plaats ingezet op het versterken van de verschillende energiesystemen.

Het coronavirus tast in het bijzonder de milt- en longenergie aan. De miltenergie staat in de Traditionele Chinese Geneeskunde voor het vermogen energie te transformeren en transporteren; de longenergie zorgt voor het opnemen en verspreiden van energie (Qi) en versterkt de immuniteit. Het virus zelf, maar ook de constante dreiging en onzekerheid tasten net deze twee functies aan.

Door Tai Chi te beoefenen, versterk je wat onder druk van de omstandigheden verzwakt en vermindert het teveel aan stress in lichaam en geest. In de Qigong leren we eenvoudige oefeningen aan die de algemene energie aanvullen en de immuniteit versterken.